Ik begin maar even door te zeggen, dat het volgende verhaal compleet is verzonnen.

Link’s verhaal: Hyrule warriors (Definitieve editie)

#1 Wat weten we van hem?

Vrij weinig. We weten dat hij een jonge ridder is. Die zonder vragen een zwaard pakt en Hyrule wilt beschermen.

#2 wat vind ik:

Dat vertel ik jullie door dit verhaal.

Vanaf nu geld er een lichte spoiler waarschuwing! Ik zal wat feiten uit Hyrule Warriors (Definitieve editie) gebruiken.

We beginnen ons verhaal in een welvarend Hyrule. De alleenstaande Link Sr. woont met zijn jonge zoon Link Jr. in het Kasteel dorp rond Hyrule Kasteel. Link Sr. is nooit getrouwd, hij had enige tijd een vriendin, de moeder van Link. Een jaar na Link Jr. zijn geboorte vertrok zij. Link Sr. is niet een van de helden van een eerder spel. Maar wel is hij een achterkleinkind van de Link van Twilight Princess.

De kleine Link groeit gelukkig op in een Hyrule in vreedzame tijden. als Link Jr. ouder word sluipt hij regelmatig naar de zolder. Waar de erfstukken liggen die van generatie op generatie aan de eerst geborenen zoon genaamd Link, worden gegeven in de held bloedlijn.

Link Sr. hoopt dat de ziel van de held, uit zijn bloedlijn eindelijk rust heeft gevonden. Hij wil dus niet dat zijn kleine Link denkt dat hij ooit een held zal moeten worden.

Link groeit dus redelijk onbezorgd op. Hij speelt graag met zijn vader en zijn vriendjes in het Kasteel dorp van Hyrule. Als Link een jaar of 10 wordt, begint hij talent te tonen voor zwaardvechten. 

Dit beangstigt Link Sr. enorm. Verhalen van zijn voorouders begonnen immers met. “Toen de jonge held nog een kind was. Toonde hij al talent voor zwaardvechten”. Link Sr. besluit daardoor de jonge Link Jr. aan het werk te zetten in zijn winkel. 

Als Link Jr. 12 wordt en iedereen in het dorp het heeft over ”die kleine jonge die zelfs de soldaten verslaat”, vertelt Link Sr. eindelijk zijn zoon over het helden bloed wat hij meedraagt. Nog steeds hopend dat het niet waar is.

Link Jr. is hierdoor gemotiveerd geraakt. Als hij 15 is schrijft hij zich dus ook in voor de Ridder Academie.

Hier valt de jonge Link echter niet echt op. Hij is goed met een zwaard, dat zeker. Maar er zijn zo veel nieuwe rekruten dat Link een beetje wordt onder gesneeuwd. 

Als 2 jaar later de bezorgde Prinses een kijkje komt nemen bij een training. Lijkt Link haar op te vallen. Ze (omdat ze nou eenmaal Zelda is) wimpelt het af als ”Gewoon, een goed getrainde jonge Ridder”. De andere Ridders vinden het maar raar, dat de Prinses haar tijd verdoet door naar de trainingen te komen kijken.

Als een paar weken later kwade monsters het Kasteel aan vallen. Bedenkt de jonge Link zich geen moment. Hij pakt een zwaard en in zijn eentje mengt hij zich in de strijd. 

Impa de Sheikah, de beschermster van de Prinses. Is in eerste instantie niet erg onder de indruk van de jonge Ridder. Zeker als hij na een gevecht met Volga lijkt te sneuvelen in de strijd. Als Impa in een poging de jonge Link te beschermen ook dreigt te sneuvelen, ontwaakt Link en uit puur instinct pakt hij zijn wapen. Om Impa te behoeden van de vuurbal die hen dreigt levend te verbranden. Zo word de ziel van de held in hem wakker en door de Triforce van moed weet hij Impa en zichzelf te redden.

Impa herkent dat hij de herboren ziel van de held is, en geeft hem de beroemde groene tuniek. Ook vraagt ze hem zich te mengen in de strijd om Zelda te vinden en Hyrule te redden. Wat Link graag accepteert.

Tijdens de strijd, komen door de magie van Cia die beïnvloed is door de verdeelde ziel van (wie anders) Ganondorf. Alle 3 de tijdlijnen bij elkaar, om de ziel van Ganondorf weer te herenigen. Hierdoor trekken de zielen die de held door de eeuwen hebben bijgestaan, weer ten strijde. Al herinneren zij zich niet dat ze de held ooit hebben geholpen.

Midna de Prinses van de Schemering valt hen zelfs aan, denkend dat zij gezonden zijn door Zant. 

Goron Darunia ontvoerd Prinses Ruto, denkend dat Zelda hem dit heeft opgedragen. 

Fi herkent wel de ziel van de held, maar weet ook dat dit niet haar meester is. Ze zal hem bij staan totdat haar meester, De allereerste Link voor haar zal verschijnen.

Zelfs de jeugdige incarnatie van zijn betovergrootvader ‘De Held des Tijds’ word naar het front gehaald. 

Niet alleen het verleden komt hem helpen ook een mysterieus meisje genaamd Linkle. Die ervan overtuigd is dat niet Link maar zij, de herboren ziel van de held is. Zonder dat zij hiervan bewust zijn, is dit kleine meisje niemand minder dan de 2 jaar jongere zus van Link. Hun moeder was in verwachting toen zij Link Sr. verliet. Wat zij heeft verzwegen voor Link Sr, Link Jr en zelfs voor Linkle. 

Link staat nu voor de grootste taak, die welke Link ooit het hoofd heeft moeten bieden. Namelijk, het verleden en de toekomst te redden van de ondergang. Met de hulp van zijn vrienden en voorouders weet Link Hyrule uiteindelijk te redden. En iedereen terug te brengen naar hun eigen tijd. (wat alle 3 tijdlijnen verenigd)

Link keert nu terug naar zijn vader en gaat weer werken in de winkel. Waar hij heel gelukkig is, in het vreedzame Hyrule waar hijzelf voor heeft gevochten.

Op zijn 19e ontmoet Link een verre achterkleindochter van Ingo, de hulp van de Lon Lon Ranch ten tijde van de Held des Tijds. Zij heet Malon, vernoemd naar de overgrootmoeder van onze Link. Zij trouwen en verhuizen naar Hateno

Malon en Link krijgen uiteindelijk twee kinderen, genaamd Link en Linkle. Die uit eindelijk tijdens (en na) de grote ramp die zich afspeelt voor en tijdens Breath of The Wild, zelf ten strijde trekken om Hyrule te redden.

Voor het verhaal van Linkle Klik Hier!

Het verhaal van de Link uit Breath of the Wild zal ik nog toevoegen.