ik weet het Zelda fans dit hoort eigenlijk niet op deze site. Niets met Zelda van doen en nog Engels ook.  maar we vinden het belangrijk dat Sophies verhaal gehoord word (gelezen) door zo veel mogelijk mensen. 

Wie is Sophie dan wel?

Sophie was een Gothic meisje uit Groot Brittannië. werd beschreven als lief medelevend en met een lust voor het leven. ze had zich net verloofd met Rob haar eveneens Gothic vriendje. op een vreselijke dag trekt zij de aandacht van 3 jongens bij een cafétje. ik ga niet in op de details. dat is helemaal niet nodig. maar in eerste instantie leek de ontmoeting tussne deze 3 jongens Sophie en haar vriend vriendelijk. maar dan als Sophie en Rob naar huis lopen worden ze gevolgd door deze 3 jongens. en zonder aanleiding vallen zij Rob en Sophie aan. Rob probeert zijn Verloofde nog te beschermen maar dat mag uit eindelijk niet baten. de 3 jongens gebruiken zo veel geweld op  Sophie en Rob dar ze beide in coma raken. Sophie sterft 2 weken later. Rob overleefd maar heeft de rest van zijn leven last van deze laffe daad. hij heeft een hersenbeschadiging.  als na arrestatie van dit groepje jongens in de rechtbank door Sylvia Lancaster (Sophies moeder) gevraagd word Waarom? zegt de leider van het groepje. “Gewoon omdat ze Gothic was.”  

Door dit vreselijke antwoord besluit Sylvia aandacht te vragen voor dit soort haat misdaden zo dat er hoopt ze nooit meer een andere Sophie zal zijn. (dat niemand anders dit dus overkomt) en besloot zij de Sophie Lancaster Foundation op te zetten. Sylvia  zet zich in  jonge om  mensen te leren dat Haat niks oplost. Om zo in de hoop dat een nieuwe generatie niet meer door haat laat leiden. en zo ook pesten aan te pakken. dit doet ze door langs scholen te gaan en daar Sophies verhaal te vertellen. en dat lijkt gedeeltelijk te werken zo heeft de Nederlandse Symfonische Rockband Delain ooit een Nummer uit gebracht over deze verschrikkelijke misdaad met het nummer “We Are the others” (klik op de titel voor de video clip) en op de beroemde tv serie Coronation street heeft een verhaal lijn gebruikt in hun serie die 

 

Nu is onze Jane een Goth. en is ze dat altijd al geweest en is daar trots op. dus vonden we het belangrijk om Sophies verhaal te vertellen. wil je Sylvia nou helpen kun je dat op een paar manieren doen.

sophies verhaal delen. 

een van de Merchandise dingen te kopen op de Sophie Lancaster Foundation website 

dit zijn goedkope dingen zo als de armbandjes  die onze Jane overal heen draagt. 

maar het aller liefste heeft Sylvia gewoon dat Racisme op uiterlijk en de misdaden die daar bij komen kijken gewoon verdwijnen.  dus als je zelf tolerant bent naar iedereen is ze een stapje dichter bij haar doel.