Voorwoord

Ik begin met dit verhaal door te vertellen, dat ik het grootste deel hiervan heb verzonnen.

Het samen brengen van de tijdlijnen wat ik ga voorstellen is alleen een voorstel. Ik heb geen idee hoe Nintendo dit heeft gedaan, ik vond het verhaal hieronder alleen leuk staan. Ik heb dit verhaal bedacht met behulp van het officiële boekje van The Legend of Zelda Adventures of link (ook wel Zelda 2).

#1 wat weet ik van deze Link?

Deze link is deel van De Gevallen held tijdlijn. Wat wil zeggen dat ”De Held” gefaald heeft in Ocarina of Time. Ook weet ik dat dit de laatste Link is uit deze tijdlijn. Dus in de tijdlijn zo als ik hem logisch vind (en met jullie heb gedeeld) valt voor Hyrule Warriors.

#2 Nu het verhaal zelf

Link (De Link uit Link’s Awakening (bij de gameboy en Switch zelfde verhaal) is inmiddels volwassen. Nooit geestelijk helemaal hersteld van zijn coma en Koholint eiland. Hij kon het meisje wat hij daar ontmoette, Marin nooit helemaal vergeten. Hij is uit eindelijk maar getrouwd, met een Hylian vrouw genaamd órla (naam is gepikt van de originele bezetting van de Celtic Women). Zij kregen een zoon Link Jr. Deze jonge Link is de held van ons verhaal.

De jonge Link groeit op in een versplintert Hyrule. De mensen zijn gedwongen in grotten te wonen of in forten onder bomen. De jonge Link groeit op horend over zijn vader, de zogenaamde held die Hyrule gered zou moeten hebben van de ondergang. De aan waanbeelden lijdende Link Sr., was geestelijk te instabiel om op hem te rekenen. Dus ach dat zoontje van hem, die volgens Hyrule onterecht de naam van ”de Held” van weleer droeg zou ook wel een teleurstelling zijn. Alle boze dorpelingen hadden medelijden met órla, dat was toch zo’n mooi meisje geweest met veel toekomst en hoop. Dat arme kind zag nog hoop in de gevallen held, Hyrule wist zeker dat zij uit medelijden hem zijn zoon had geschonken. Dat hij Órla’s zoon was gaf hem nog wat vriendelijkheid van de Hylians.

Als Link 10 is loopt hij weg, om zijn geluk te vinden in de rest van Hyrule. Als op zijn reizen hij een oude vrouw omsingeld ziet worden, door bandieten die gestuurd zijn door Ganon. Twijfelt de jonge Link geen seconde, hij pakt zijn houten zwaard en red de oude vrouw.

De oude vrouw blijkt Impa te zijn, een oude Sheikah die de beschermvrouwe was van Prinses Zelda. Zij vertelt Link dan de prinses de magische Triforce van moed heeft versplintert in 8 stukken. Dat daardoor demon koning Ganon de prinses heeft ontvoerd, omdat zij niet wilden zeggen waar de stukken zijn verborgen. Ze vertelt hem ook dat alleen een ware held, de stukken kan herenigen en daardoor Hyrule kan redden. Maar de ziel van de held was al 100 jaar verdwenen. De ”Held des Tijds” was tenslotte gestorven en sindsdien is Hyrule in deze staat van verval geraakt.

Link ziet hier een mogelijkheid en neemt de missie om Hyrule te redden op zich. Dit is het begin van Link’s avontuur, hij wil de eer van zijn familienaam herstellen. Wat Link niet beseft is dat hij inderdaad de herboren ”Held” is en dus zal hij slagen in zijn eerste taak. Het herstellen van de Trifoce van de moed, hierbij red hij ook de Zelda van deze tijd.

De demon koning is op het moment verslagen. Impa leert al snel Ganon zal kunnen herleven, door het bloed van de held te laten vloeien over zijn as. Daardoor is Hyrule nog meer versplintert dan eerst. Impa neemt Link mee naar het kasteel om hem te beschermen. Op zijn 16e verjaardag ziet Impa een bijzondere moedervlek op Link zijn hand. Deze lijkt wel heel sterk op de Triforce, Snel brengt Impa hem naar de Noord vleugel van het kasteel. Waarvan al jaren van word gezegd, dat het er spookt.

Impa brengt hem naar de deur die nooit geopend mag worden, ze vertelt hem dat alleen zij weet hoe deze deur open gaat. Deze wijsheid word doorgegeven van generatie op generatie in Impa’s familie, een familie die de koninklijke familie altijd heeft gediend. Door Link zijn hand op de deur te drukken, gaan de sloten open. Wat er achter de deur te zien is, is een schok voor Link. In een vervallen kamer staat alleen een bed en op dat bed ligt een meisje. Dit meisje is niet veel ouder dan hij zelf. Tot zijn verbazing lijkt zij heel veel op de jonge prinses, die hij nog geen jaar geleden heeft bevrijd.

Impa vertelt hem nu, dat het eindelijk tijd is om de legende aan iemand te vertellen. Impa vertelt Link dat dit meisje de oorspronkelijke Prinses Zelda is, haar vader was een goede Koning die Hyrule lang regeerde. In dat Hyrule was er vrede en welvaart. Toen haar vader stierf kreeg de broer van deze originele Prinses, het land van Hyrule in handen. Hij erfde alleen 1 van de 3 Triforce delen. De nieuwe Koning zocht zijn hele koninkrijk af, maar vond niet de missende delen. Een tovenaar die hecht bevriend was met de nieuwe Koning vertelde hem, dat hun vader alleen de Prinses had vertelt waar de 2 missende delen waren. Natuurlijk ondervroeg de nieuwe Koning zijn zusje onmiddellijk, maar zij wilde het geheim niet met hem delen. Woedend probeerde de tovenaar haar te dwingen het te vertellen, hij dreigde zelfs de Prinses in eeuwige slaap te brengen. Maar nog gaf de Prinses niet toe.

Tot grote verassing en spijt van de nieuwe Koning spreekt de woedende tovenaar zijn spreuk uit. De jonge Prinses valt neer in een comateuze slaap, waar zij tot op de dag van vandaag nog niet uit ontwaakt is. De jonge Prinses lijkt niet ouder te worden. Deze legende kan alleen gered worden met alle 3 de delen van de Triforce. De Koning heeft 2 van deze delen verstopt in het grote paleis in de vallei des doods. (waarom is het nou nooit het paleis in het gezellige veilige park) Om ervoor te zorgen dat niemand zijn zusje vergeet, worden alle meisjes geboren in de koninklijke familie Zelda genoemd. Zijn laatste daad was, zijn zusje in deze kamer te leggen en er voor te zorgen dat haar niets zou overkomen. Tot de ziel van de ware held zich weer zou tonen.

Link vertelt Impa dat zij nooit de held kan zijn. Ja, hij heeft de huidige Prinses bevrijd maar dat was niets. Zijn familie kent alleen maar tegenslagen. Impa legt haar hand op de schouder van de jonge Link en zegt hem “Maar jongen weet je het dan niet? Een ware held weet wat falen is. Een ware held kent verdriet. Het enige wat een ware held van een zwakkeling onderscheid is dit jongen, Een ware held geeft nooit op!.” Dit versterkt Link en hij wil de taak nu op zich nemen. Impa geeft hem een oude rol perkament en vertelt hem het volgende. “Alleen hij waar het lot van is de Prinses te redden kan dit lezen”. Impa vertelt ook dat zij vaak en lang heeft gestaard naar de oude taal, maar kon er geen chocola van maken. (heeft niemand dat vrouwtje ooit vertelt dat je cacao bonen nodig hebt en geen perkament?)

Maar zo gauw Link dit document opent, begrijpt hij de taal onmiddellijk. Het document vertelt, over de taak die hij moet voltooien om de Prinses te redden. Hij moet 6 Kristallen terug brengen naar de 6 paleizen die door (ja hier komen ze) Wachters word bewaakt. Impa geeft hem de kist met de 6 Kristallen. Als hij zijn taak volbrengt, zal hij door de laatste wachter te verslaan. Alle 3 de Triforce delen kunnen herenigen en de originele prinses Zelda weer wekken.

Link begint nu aan zijn grote avontuur, Impa drukt hem op zijn hart dat van falen nu geen spraken kan zijn. Want als hij sterft, kunnen de volgelingen van de demon Koning zijn bloed gebruiken om Ganon terug te brengen. Dat mag niet gebeuren!

Na een bittere strijd slaagt Link er in om de Kristallen terug te brengen naar alle paleizen en hij verslaat zonder veel moeite ook het laatste paleis. Maar de laatste wachter overvalt hem, dit is niet een wezen uit de duisternis maar iets veel lastigers.

De laatste Wachter is namelijk zijn eigen schaduw. Hij slaagt er in zijn schaduw te verslaan en brengt alle 3 de Triforce delen naar Kasteel Hyrule. Waar Zelda ontwaakt uit haar eeuwen durende slaap. Link vertelt Impa over de laatste Wachter. Zij vertelt hem dat de schaduw staat, voor de duisternis die in elke Hylian leeft. Als je dit weet te verslaan, dan heb je een puur en goed hart.

Link keert als held terug naar zijn dorp, waar hij nu wel met open armen word ontvangen. 

Meav ontmoet de zoon van de Link van Twillight Princess, die ook Link heet (wat een verassing). Zij trouwen en krijgen een zoon, die zij ook Link noemen. Ze leven verder in vrede. Hun lijn gaat vredig door, tot de zoon van Link’s kleinzoon (die ook Link is genoemd) Cia tegen komt. Zij is verliefd geworden op de ziel van de held en wil hem voor zichzelf hebben. Als ze dat niet kan, gebruikt ze haar magie. Daardoor moet de achter kleinzoon van onze Link, de tijdlijnen redden van de ondergang. Maar zijn verhaal vertellen we jullie Hier!