Ja we hebben hem regel matig genoemd maar het is nu eindelijk zo ver. We duiken in het verhaal van de Link van Ocarina of time. ook dit zal ik deels verzinnen ook zal ik veel officiele plot uitleggen gebruiken. dit is ovregens ook het verhaal van Majora,s mask

#1 Wat weten we van Link

We weten dat deze Link zorgd voor de splitsing van de tijdlijn. ik vertel hier het verhaal van Link zijn reis naar de ‘Child’ tijdlijn waar in link besluit terug te keren naar szijn jeugd na het slagen van zijn missie. de ‘fallen hero’ tijdlijn verhalen kun je Hier en Hier lezen. en de verhalen van de zo genoemde ‘Adult’ Tijd line Hier! en Hier!.

#2 Dus laten we beginnen

ik begin zo als altijd met een kleine synopsis van de vader van onze Link. dit is de Link van Four swords. hij is na zijn avontuur getrouwd met een Hylian vrouw genaamd Osa. (naam is verzonnen) zij krijgen een zoon die zij natuurlijk Link noemen (hoe anders?) Link sr sterft terweil hij de Koning van hyrule beschermt in een oorlog. De koning overleefd. maar in die oorlog raakt Osa dodelijk gewond.

Met haar aller laatste krachten brengt Osa haar zoon naar het Kokiri woud. Ze wist dat haar kind veilig zou zijn in dit verboden woud. Osa smeekten de Deku boom de beschermeling van het Kokiri woud en de Kokiri. om Link op te nemen als een van hen

 

De Deku boom Voelde dat dit kleine jongetje nog wel eens van groot belang kon zijn voor Hyrule. en adopteerde hem als een Kokiri. Osa vertelt hem hoe zij hier is gekomen. maar verzweigd wie Link,s vader is

Opgelucht word Osa naar het Kokiri dorp geleid. waar een Kokiri genaamd Saria haar begroet. Met haar laatste krachten geeft zij Link aan Saria en zegt haar goed voor de jongen te zorgen en vertelt haar dat zijn naam Link is. dan sterft Osa nu is de kleine Link een wees. De kokiri maken een huisje voor hem en de Deku boom houd een oogje in het zeil ( hoe een boom dat kan weet ik ook niet maar het is The Legend of Zelda.)

Link Groeid op denkend dat hij ook een Kokiri is. Al is hij een beetje anders. dat weet hij. Hij heeft namelijk geen Fee compagnon. Alle andere Kokiri hebben die wel. Hij heeft een warme band met Saria. het meisje wat hem over nam van zijn moeder.

Saria weet ook dat Link anders is dan haar en haar soort genoten. Maar toch kan ze het niet helpen dat zij de beste vriendin is geworden van de nu 9 jaar oude Link.

Op een goede morgen als Link gepest word door een nare droom. Roept de Deku boom een feetje bij zich Deze heet Navi ( HEY LISTEN!) De Deku boom stuurt haar naar Link om hem te vergezellen bij zijn aan komende avontuur. En om Link voor al naar hem toe te brengen. Zonder twijfelen vliegt ( het meest iritante) feetje naar Link toe. Zij maakt hem wakker uit zijn nare droom en vertelt hem dat ze verwacht worden bij de Deku boom

De Deku boom vertelt Link dat hij is vervloekt en dat alleen hij hem kan redden. Link neemd de dappere taak op zich en verslaat de vloek die op de Deku boom rust. Als hij weer buiten komt krijgt hij van de boom een steen. Deze zal Link nodig hebben als hij Hyrule moet redden.

ook vertelt de Deku boom dat ondanks dat Link geslaagd is om de vloek te verbreken hij al verloren was voor dat Link binnen stapte. Hij vertelt Link dat een gemene man uit het woestijn de boos doener is van de vloek.Omdat de Deku boom weigerde om hem de grone steen van het woud te geven. Hij stuurt Link op pad om naar Hyrule te gaan en naar het Kasteel dorp om daar Zelda te ontmoetten.

Als hij het Bos verlaat staat Saria hem op te wachten om hem gedag te zeggen. ze vertelt hem dat ze weet dat hij anders. zij is een voledige Kokiri. wat wilt zeggen dat zij Nooit zal opgroeien en een eindeloos kind zal zijn. Ze vraagt hem om de Kokiri en voor al haar nooit te vergeten. En om af en toe langs te komen voor een bezoek.dZe geeft hem een Ocarina. daarna rent Link het bos uit om naar het kasteel dorp te gaan.

Als hij uit het bos komt vertelt een zeer vervelende uil die wij Hoot Hoot noemmen dat hij naar het Kasteel moet gaan om daar Prinses Zelda te ontmoetten.

In eerste instantie raakt Link verdwaald en komt hij bij de Lon Lon ranch terecht daar ontmoet hij een klein meisje genaamd Malon. zij noemd hem al gouw dat Feeén jongetje. Ze leert hem het liedje wat haar overleden moeder haar heeft geleerd. Als hij het speelt komt het veulentje Epona naar hem toe en sluit hij vriendschap met het paardje. En voor al met Malon. Na een paar dagen op de Lon Lon Ranch vertrekt Link eindelijk naar het kasteel dorp. Daar ontmoet hij nog maals Malon. Haar vader Talon moest melk brengen naar het kasteel maar is nog niet terug gekeerd zij geeft Link een kippen ei.Daar uit komt een haan.

Link vind Talon slapend vlak bij het kasteel. hij pakt de Haan en zorgt er voor dat Talon wakker word. Die vervolgens doods bang voor zijn eigen dochter weg rent.

Link sluipt door de Kasteel tuin heen en komt zo bij een raam terecht waar een klein meisje staat. Dit kleine meisje is niemand minder dan Prinses Zelda. ( REN LINK REN NU HET NOG KAN JONGE!!!)

Zij vraagt hem of hij de jongen is uit haar droom. die haar de groene steen van het woud brengt. Link laat hem zien. Zelda vertelt hem dat ze haar vader aan het bespiedden is

Nou ja haar vader meer de seremonie die zich afspeelt in het Kasteel. Link kijkt ook door het raam en ziet daar Ganondorf die trouw zweert aan de Koning.Zelda is er van overtuigd dat dit niet is waarvoor Ganondorf is gekomen. Zij stuurt Link al gouw op een Missie om Hyrule te redden. en geeft hem een brief met haar hand tekening er op om het wat makkelijker te maken.

Link moet nu de twee andere stenen bemachtigen. Een steen is te vinden in het Goron dorp bij Death mountain.

en de andere is te vinden in het Zora domein. bij natuurlijk de Zora,s Maar om bij de Zoras te komen leert Impa hem het slaap liedje van Zelda. zo dat hij kan bewijzen dat hij een associatie heeft met het koningshuis.

Eerst gaat Link terug naar het Kokiri dorp oim te vertellen aan Saria dat hij een taak heeft gekregen van de Prinses.

In eerste in stantie vind hij haar niet maar door een zoektocht in het Verdwaalwoud vind hij haar wel. Zij vertelt hem dat haar speciale plekje aan voelt als of dat een belangrijk plektje voor hun samen zal zijn.

ze leert hem haar lievelings liedje en daarna nemen ze weer afscheid.

Link vertrekt al snel naar Kakariko waar hij al snel naar het Goron dorp gaat. Daar komt hij verzwakte Gorons tegen die hem vertellen dat hun groite broer Darinia zich heeft opgesloten in zijn kamer. Link opent de kamer door het liedje van Impa te spelen op zijn Ocarina. Daar treft hij een Chagerijnige Darunia aan. door het liedje van Saria te spelen word hij heel vrolijk en beloofd Link De Robijn van de berg te geven. Als hij de monsters in de Dodongo,s grot verslaat en zo een “Echte man” word. Volgens darunia dan he. Hierin slaagt Link en en hij krijgt de Robijn en de Eeuwige dank van Darunia. Die hem van af dat moment een Echte Goron broeder noemt

De steen van de zee verkrijgt hij door in de buik van Lord Jabu jabu te klimmen en Prinses Ruto te helpen. (die zich nog erger gedraagd dan Zelda ik weet ook niet wie ik meer haat Zelda of Ruto) Na dat hij de Steen heeft gekregen vertelt Ruto dat dit een kado is voor de man waar zij mee wilt trouwen. Link snapt het allemaal niet zo goed en vertrekt naar de tempel des tijds.

Hier word zijn Nare droom van maanden geleden waarheid hij ziet Prinses Zelda Vluchten zij gooit wat in het water. Wat Link opduikt het blijkt De Ocarina of Time te zijn. hij gaat snel naar de Tempel des tijds.Daar levert hij de stenen in en word hij naar het Meesterzwaard gebracht daar word hij door Ganondorf in de val gelokt. Als Link het zwaard pakt word zijn Ziel 7 jaar vast gehouden in de Tempel. Als hij weer ontwaakt iss Ganondorf de Koning van Hyrule

Link is nu 16 jaar en oud genoeg om zijn Lot te vervullen. al moet hij hier voor 6 van de 7 Wijze te wekken. deze 6 Wijze zijn personen die Link kent. De eerste is zijn jeugd vriendinnetje Saria

Dat zij een wijze is wilt zeggen dat zij niet kan bestaan in de zelfde dementie als Link. Dit valt Link bijzonder zwaar. Maar zij vertelt hem dat het niet anders kan en neemd afscheid van hem.

De tweede wijze is Darunia. Link helpt Door een vraag van Darunia,s zoon Link om alle Gorons die gevangen zijn genomen te redden en zo ontwaakr Darunia als een Wijze.

De Derde Wijze die Link kent is Ruto. Hij helpt haar om door de blouwe vlam het Zora Domein te ontdooien. en daar door ontwaakt zij als Wijze . ook zij begrijpt dat hun “Verloving” nooit werkelijk heid kan worden en laat hem darom vrij uit zijn belofte. (Niet dat die die ooit werkelijk had gemaakt. Maar het is Ruto)

De vierde Wijze is Impa Zelda,s kinder meisje en de vrouw die Zelda hielp te vluchten als kind

Nabooru is de Wijze van de Gerudo. Nu Link volwassen is moet hij tegen Gerudo wachters vechten en haar bevrijden van de invloed van Gannon. en haar zo ont waken als een van de wijzen. door heen en weer te gaan tussen zijn Kind gedaante en zijn Volwassene zelf. daardoor leert hij Nabooru goed kennen

De ena Laatste Wijze is een man genaamd Rauru. Hij vertelt uit in eerste instantie aan Link dat hij de Wijzen moet wekken. en hij zou ook heel goed de menselijke vorm kunnen zijn van die heel vervelende uil.

de aller laatste wijze is niet iemand die ze vergezeld in de Sage dementie maar hun leid van uit Hyrule het is namelijk de lijder van de wijze en dat is Zelda. Maar zelda is nog steeds niet gevonden dus hoe moet dat nu?

Als Link goed en wel gewend is aan zijn nieuwe vorm en hij aan zijn avantuur begint om de wijze te wekken word hij geholpen door een vreemde Sheikah genaamd sheik. zij leert hem de liederen van elke Dunegon die hij moet gaan bedwingen om de wijze te wekken.

maar wie is deze misterieuze Sheikah.

Als Link terug keert naar het Kokiri woud herkent niemand hem. ze noemmen hem Meneer en hebben het over Link als of hij niet meer is dan een vage herinnering. Link past niet eens meer in zijn eigen huis. Dus waar moet Link nu heen? Hij moet tog ergens kunnen slapen in de dagen en weken tussen de rijzen door. Maar waar? De herberg in Kakariko is over vol. En het kasteel dorp is verwoest. Hij besluit op bezoek te gaan bij de Lon Lon ranch om aan Malon en Talon te vragen of hij daar kan blijven maar tot zijn grote afgrijzen is Talon niet langer de baas op de Lon Lon Ranch maar zijn oude stal hulp.

Ingo is nu een gemene geldwolf Gelukkig lijkt hij Link niet te herinneren. hij bied hem zelfs aan om tegen hem te racen. Link wint deze eerste race en dan word Ingo boos. hij vraagt Link om een revange en stelt als prijs het paard wat Ingo aan het trainen is voor Ganondorf. Dit paard is de nu 8 jaar oude Epona. Het veulentje waar Malon zo op gestelt was.

Link Wint de Race maar Ingo sluit hem op in de ranch. waarna Link door slim te springen met Epona weet te vluchten.

Maar wat nu? In ieder geval wilt hij laten zien aan zijn oude vriendin Malon dat Epona veilig in zijn bezit is.

Malon is Link zeer dankbaar. hij vertelt haar dat hij geen onderdak heeft en dat hij Hyrule wilt gaan redden. Malon bied hem aan in de stallen te slapen. Ingo komt daar toch nooit en zij kan hem dan eten brengen. Link neemd dit aanbod graag aan. hij maakt een bed in de stallen zo dat hij tussen zijn rijzen door een slaap plaats heeft.

Om de eerste Wijze Saria te bevrijden moet hij terug naar het Kokiri woud. daar vind hij op de plek van de dode Deku boom een Zaailing van de oude dode boom. hij weet alles wat de Deku boom ook wist en vertelt Link zijn levens verhaal. hoe hij geen Kokiri is maar een Hylian. wierns moeder haar leven heeft gegeven om hem te beschermen door hem naar de Deku boom te brengen. en hem achter te laten bij de Kokiri. en dat dat ook de reden is dat de Kokiri hem niet herkennen. zij verwachten namelijk niet dat Link kan opgroeien. De Kokiri zijn namelijk de kind ziellen van Hyrule en blijven eeuwig kind. Door zijn geschiedenis gehoord te hebben is hij vast beraden om Gannondorf te verslaan en zo begint zijn rijs om Hyrule te redden pas egt.

Na maanden van reizen en vechten en bevrijden van de wijze staat hij eindelijk tegen over Ganondorf. na een zwaar gevecht weet hij Ganondorf te verslaan en Hyrule te redden. Zelda geeft Link nu de keuze om terug te keren naar zijn kindertijd of om volwassen te blijven. (op dit punt splijt de tijdlijn naar de Child Time Line dat link dus weer kiest om weer kind te worden. de Adult tijdlijn Waar Link besluit te blijven waar hij is en de gevallen held tijdlijn waar link is gesneuveld in de strijd.) Link kiest er voor terug te keren naar zijn kinder tijd om on bezorgd op te groeien. hij brengt het meesterzwaard terug naar de tempel des tijds. Daar vliegt Navi weg en lijkt te verdweinen.

 

Link keert nu terug naar zijn jeugd. hij is dus weer 8 jaar oud. hij herinert zich nog wel alles. en hij zet zijn zinnen op het vinden van Navi (doe dat nou niet Link ze is zo vervelend.) Hij krijgt van Malon Epona mee die ook weer terug is veranderd in een veulen.

Zo gaat hij opweg om Navi te zoekken.

Tijdens zijn zoektocht word Link beroofd van zijn Ocarina door een wezentje genaamd Skulkid. en zijn 2 Feen vriendjes Tatl en Teal.

De Skulkid vervloekt Link tot de Vorm van een Deku bosje. Om dat t ekunnen terug draaien komt Link terecht in Termina. een land wat bedreigd word door een vallende maan. en aleen Link kan met zijn Ocarina Termina redden. waar hij ui teindelijk in salaagt met de hulp van Tatle en van magishe maskers. Helaas ziet hij Navi nooit meer terug. de nu 10 jarige Link keert terug naar Hyrule.

Terug in Hyrule besluit Link niet meer in het Kokiri bos te gaan wonen. Hij trekt in bij Talon en Malon die weer in de Lon Lon ranch wonen. door dat hij daar gaat wonen en helpen krijgen Malon en hij een hele diepe band.

 

In eerste instantie is het voor de 2 kinderen een hele diepe vriendschap. zij voedden samen Epona op en zijn gewoon de beste vrienden.

Maar namate ze ouder worden veranderen hun gevoellens van vrienden naar veel meer. Link en Malon krijgen een relatie.

Uit neindelijk besluit Link Ridder te worden in het Hyrule leger. Malon vind het geen geweldig idee. het betekent dat haar Link vaak van huis is. Maar ze wilt Link ok niet tegen houden dus steund hem in zijn keuze.

Link en Malon trouwen al snel. en na 2 jaar krijgen zij een zoon die zij Link noemen omdat dat nou eenmaal een traditie is.

Maar hier eindigen de goede tijden dan ook. als de Kleine Link Jr nog maar 2 jaar oud is breekt er een oorlog uit in Hyrule en moet Link vechten. Om zijn gezin te beschermen stuurt Link Malon en zijn zoon weg van de Lon Lon ranch naar Ordon in de Ordona provintie. Dit valt Malon zwaar maar ze vertrekt met haar zoon naar Hateno.

Als de oorlog zich uit breid over het hele land ziet Malon Link nog een keer. Wat lijd naar een emotioneel afscheid. dit zou ook de aller laatste keer zijn dat Malon Link zal zien. niet veel later sterft Link als hij de koning probeert te beschermen.

In diepe rouw probeert Malon haar zoon op te voedden. maar hoe ouder hij word hoe moeilijker dat word aangezien Link sprekent op zijn vader lijkt.

het ontbreekt de kleine Link an niks en hij groeid gelukkig op in Ordon. Maar als de kleine Link 8 is sterft Malon. de dorpeliongen denken dat het is omdat zij nooit over het verlies van haar man is gekomen. de Dorpelingen verzekeren de Kleine Link dat zijn moeder nu gelukkig is met haar vader.

Maar als de kleine Link zijn eigen avontuur begint op de leeftijd van 16 word hij bij gestaan door de Helden schim (de hero Shade) dit blijkt uit eindelijk de ziel van Link zelf zijn die zijn zoon niet zo maar wilden achter laten.

Als Link zijn laatste vaardigheid aan zijn zoon heeft geleerd en hem vertelt heeft wie hij was kan Link eindelijk naar het hiernamaals en zijn geliefde Malon.

het verhaal van de Kleine Link is dat van Twilight princess en dat vind je Hier