Dit verhaal is grotendeels verzonnen, houd daar dus rekening mee. 

Dat gezegd hebben moet ik dit verhaal beginnen ver voordat Link is geboren.

 

#1 wat weten we van Link?

Best veel, dit is het verhaal wat alles begon (ook al is het als een van de laatste die ten tijden van 2020 is uit gebracht). Link woont hier op een groot eiland in de lucht en is een ridder in opleiding. O ja, ze vliegen rond op mega grote ara achtige vogels genaamd Loftwing´s. Link is de beste vriend van Zelda die hier geen Prinses is, maar de dochter van het schoolhoofd. Link word gepest door Groose, de pestkop van de school die een oogje heeft op Zelda (ik zou mijn ogen laten checken jongen ´t is en blijft een waardeloos ding die Zelda). Tijdens het spelen leer je, dat Link de gekozen held van de Godin Hylia is. Maar weer leren we niks over Link zijn ouders. (en hier stamt hij niet van een andere Link af, wel potverdikkie dat moet eerst in 3 fout aangevraagd worden!)

#2 Ik denk hier mijn eigen van

(het verhaal hieronder staat is fictioneel met wat feiten er in gemixt.)

We beginnen het verhaal veel eerder. (ja ik zou bijna zeggen lang geleden in een koninkrijk hier ver vandaan, maar dat vond ik wat afgezaagd.) Hyrule is een welvarend land gecreëerd door 3 godinnen Din, Nayru en Farore, zij worden weer geregeerd door de Godin Hylia. Als zij moet kiezen voor veiligheid van haar volk of onsterfelijk blijven, kiest zij voor een sterfelijk bestaan. Ze verliest de oorlog en de meeste van haar volk. Dodelijk gewond, gebruikt ze haar laatste krachten om de overlevende van haar volk en een deel land de lucht in te krijgen en vast te zetten. Zo ontstaat het continent Skyloft. Hylia sterft, al kunnen wij aannemen dat zij een kind heeft gekregen voor ze stierf.

Eeuwen verstrijken en de Hylians die op Skyloft wonen, zijn inmiddels het bestaan van de wereld onder de wolken (Hyrule) vergeten. Op Skyloft woont Rinku samen met zijn vrouw Sheries en hun zoon Link. Rinku is de bakker van Skyloft, Sheries is als zij niet voor de jonge Link zorgt zijn assistent. Ze zijn gelukkig in het vredige Skyloft. Waar zij voor zo ver zij weten, nooit oorlog hebben gehad. Link is de eigenaar van een zeldzame rode Loftwing en hij heeft een diepe warme vriendschap met de dochter van het schoolhoofd van de Ridder School op Skyloft. Haar naam is Zelda.

Zelda en Link zijn heel close, eigenlijk al vanaf dat ze heel jong waren. Ze speelde vaak in de pompoen velden van Skyloft. Vaak waren dit spelletjes als Ridder en Prinses. Want de verhalen die Zelda´s vader altijd vertelde, over de verzonnen wereld die zich onder de wolken bevind. Daar hadden ze, toen er nog mensen leefden Koningen en Prinsessen. Die Prinsessen moesten beschermd worden door Ridders.

Als Link opgroeit voelt hij steeds meer voor een baan als een van de Ridders van Skyloft, in plaats van in zijn vaders voetsporen te treden als bakker. Hij vraagt zijn ouders of dit goed is, Rinku en Sheries keuren zijn beroepskeuze goed. Al snel verhuisd Link naar de Ridder Academie, waar ook zijn beste vriendin Zelda woont.

De eerste jaren leert Link heel veel, al heeft hij een beetje een probleem met zijn bed uit komen. Link is namelijk een klein beetje lui, hij is niet bepaald populair op school. Hij word nogal gepest door Groose, een van zijn klasgenoten.

Maar na een aantal jaar is het eindelijk tijd, voor de Vleugel Ceremonie. Dat is het eind examen, om toe gelaten te worden tot de werkelijke Ridder opleiding. Groose wilt voorkomen dat Link afstudeert en echt een Ridder zal worden. Groose ontvoerd dus Link zijn Loftwing, de Ceremonie word voor Link uitgesteld zodat hij zijn Loftwing kan vinden. Dit maakt Groose woedend, maar uiteindelijk komt alles goed. Link wint de Ceremonie en mag een Ridder worden. Maar het zou geen Zelda spel zijn, als alles goed ging.

Het lijkt in eerste instantie allemaal goed te gaan. Zelda kukelt Link van het godinnen beeld, zodat hij zijn zweefdoek kan gebruiken om de Ceremonie af te maken. Als Zelda en Link daarna nog even op hun Loftwing´s vliegen, word Zelda door Demise uit Skyloft ontvoerd (doet ze weleens wat anders dan ontvoerd worden). Link wilt haar redden en springt achter haar aan. Gelukkig is zijn Loftwing snel en red hij onze geliefde kleine held. Als onze kleine held weer wakker word, vertelt hij Zelda’s vader wat er is gebeurd en gaat hij weer rusten.

´s Nachts word Link wakker gemaakt, door een vreemde stem. Al snel ziet hij een raar blauwig licht, wat hem vraagt het te volgen. In de gang van de school ziet hij een verschijning, die hem naar het godinnen beeld leid. Onder het beeld verschijnt er een ruimte. Daar ziet Link een zwaard staan en er word hem gevraagd, het zwaard uit de steen te trekken (ja ik weet het koning Arthur was eerst). Zo gauw hij dat doet, komt de verschijning uit het zwaard.

Ze stelt zich voor als Fi, zij is de belichaming van het zwaard. Zij noemt Link haar meester en legt uit dat hij de gekozen held is. Gekozen door de Godin Hylia zelf. Zij geeft hem een speciale steen, die een gat maakt in het wolkendek. Zodat hij kan afdalen naar “Het Oppervlak”.

Link kleed zich snel om, in zijn groene tuniekje (wat is Linkie zonder dat tuniekje hé?).

Dan gaat op zijn trouwe Loftwing. naar de licht balk. Om vervolgens van zijn Loftwing af te springen en naar ´´Het Oppervlak´´ te gaan, zodat hij achter Zelda aan kan.

Hij komt aan bij de gesloten grond (sealed grounds) en ontmoet daar een oude dame, die hem naar het Faron bos leid. Hier komt hij vijanden en vrienden tegen en verslaat Link het eerste monster. Dan leert hij dat een vrouw Zelda heeft gered en dat ze nu veilig is maar vluchtend.

Ook komt hij Girahim tegen. Die het Link behoorlijk moeilijk maakt om Zelda te vinden en ook te redden. Hij is gestuurd om Zelda naar zijn meester te brengen. Girahim is uiteindelijk, de keerzijde van Fi. Hij is de belichaming van het zwaard van Demise, die is gestuurd om Link tegen te houden.

Bij de Vulkaan van Eldin (death mountain), komt Link voor het eerst oog in oog met Impa. De sheikah die is gestuurd door de Godin om Zelda te redden.

Ook Groose komt naar het oppervlak en vergezeld de oude vrouw, als Link voor het eerst de gevangene weet te vertragen. Ze leren dat hun uiteindelijke vijand Demise is en om hem te verslaan, moeten ze hiervoor wel naar een eeuwen oude tijd reizen. Daar leren ze, dat Zelda afstamt van de Godin Hylia. Ze leren niet alleen dat, maar ook dat Zelda de menselijke ziel van de Godin Hylia draagt.

Na een hels gevecht met Demise, waardoor Skyloft terugkeert naar ”Het Oppervlak”. Slaagt Link er in om Zelda te redden. Demise vervloekt Zelda, Link en ook zichzelf zodat zij telkens herboren zullen worden in dezelfde rollen. Terug in de oude tempel, leren ze dat de oude vrouw in de tempel niemand minder is dan Impa. Die de taak had, om de Held te leiden als dit nodig was.

zZe nemen droef afscheid, als Inpa’s taak er op zit en verdwijnt. Groose besluit terug te gaan naar wat er over is van Skyloft. Link en Zelda blijven op ”Het Oppervlak” en stichten samen het koninkrijk, wat wij in alle latere spellen als Hyrule kennen.

Ik neem aan dat beide Link en Zelda kinderen krijgen, anders zou er geen spraken zijn van alle andere spellen. 

Maar die verhalen, vertel ik jullie een andere keer.