Bam bam baaaaam, ja sorry ik moest even flauw zijn. Je kunt in dit spel vuur maken voor meerdere redenen om tijd te verdrijven, om een fakkel aan te steken en om warm te blijven.

 

Maar hoe maak je vuur? Nou je hebt er brandstof voor nodig (hout.) Dit kun je vinden bij sommige stallen, maar je kan ook bomen omhakken. Het hout vervolgens aansteken kan op 3 manieren. Pak de bundel hout uit je inventaris (dat knulletje heeft geen eens een rugtas om maar wat hij mee kan dragen ongelofelijk) en leg deze op de grond.

Methode 1: De meest gebruikte, hier heb je voor nodig een bundel hout, een vuursteen en een ijzeren wapen. Het makkelijkste is om het hout en de vuursteen tegelijkertijd vast te houden en tegelijkertijd op de grond te leggen. Sla met het ijzeren wapen op de vuursteen, het maakt een vonk en boem je hebt een vuur.

Methode 2: Makkelijker dan met een vuursteen, maar je moet het wel hebben. Wat heb je nodig: een bundel hout en een vuur wapen. Pak de bundel hout uit je inventaris en gooi dit op de grond. Sla de bundel hout, met een vuur wapen en daar heb je een vuur.

Methode 3: Eigenlijk hetzelfde als hierboven maar met een vuurpijl. leg een bundel hout op de grond en schiet er op, met een vuurpijl en daar is je vuur.