Als jullie ons YouTube kanaal hebben gevolgd voor Breath of the Wild, dan hebben jullie haar al gezien maar wie is ze? Jane heeft er wel een theorie over.

Wie is Linkle?

we ontmoetten Linkle in de Spin-off game, Hyrule Warriors. Wat we over haar leren is dat ze is opgevoed op een boerderij die veel Cuccoo’s had. En dat haar oma haar een kompas heeft gegeven die al generaties in haar familie is.

wat weten we nog meer van haar?

Ondanks haar kompas is ze niet echt goed in haar weg vinden. Zeg maar gerust slecht, maar ze heeft pit en met haar kruisbogen weet ze wel goed te helpen. Wat we ook van haar weten is dat ze heel erg op Link lijkt.

Wat betekent dit allemaal?

Volgens de makers van het spel niets, maar nu komt mijn theorie. Dit zal ik doen in de vorm van een klein verhaaltje, omdat ik ook een hobby schrijver ben.

Pas op het verhaaltje hieronder bevat lichte spoilers voor Breath of the Wild.Laten we beginnen

We beginnen in Hyrule in een klein dorpje genaamd Hateno. Waar in een wat afgelegen huisje een klein gezin woont. Een gezin van 4 mensen. Link Sr. en zijn vrouw die ik Malon noem. (de naam heb ik niet volledig verzonnen, deze komt uit Ocarina of time) Ze hebben 2 kinderen. Een zoon van 6 genaamd Link Jr. en een dochter van 4 genaamd Linkle. De naam Link word al generaties door gegeven aan de eerste zoon in het gezin. Malon wilde graag dat haar dochtertje als even belangrijk werd gezien als haar zoon, vandaar noemde Malon haar Linkle. De 2 kinderen zijn best close en tot op dit moment is het gezinnetje ook gelukkig, maar Link Jr. heeft een talent en dat talent is zwaardvechten. Link Sr. een Ridder in het leger van Hyrule denkt dat zijn zoon in de wieg is gelegt om in zijn voet sporen te treden. Na een ruzie hierover kunnen Link Sr. en Malon het niet eens worden. Na maanden van ruziën besluit Malon te vertrekken. Maar Malon vertrekt niet alleen, zij neemt de 4 jarige Linkle met haar mee. Ze vertrekt naar haar moeder die een Cuccoo boerderij heeft. Als Linkle 8 is sterft Malon, waardoor Linkle word opgevoed door haar oma.

Link Sr. heeft zijn zoon in geschreven voor de Academie waar hij ridder zal worden. Link Jr. doet het er erg goed. Hij trekt zelfs de aandacht van de Koning, als Link Jr. 16 word maakt hij Link Jr. de bewaker van zijn dochter Prinses Zelda. 


Nadat Linkle’s oma sterft keert Linkle terug naar Hateno om bij haar vader te wonen. Een tijdje zijn Link Jr. en zijn zusje erg close,

maar dan word Link de Uitverkoren Hylian om tegen het onheil te vechten en wordt hij daar voor getraind. Linkle ziet hem niet vaak, maar af en toe kan ze wat tijd met hem door brengen op de Academie.

Zelda leert daarom Linkle ook een beetje kennen en neemt vaak Link en zijn zusje mee op leuke uitjes. Door het nu nog bruisende Kasteeldorp

.

Zelfs word Linkle uitgenodigd om via het verdwaalwoud naar de oude Deku boom om Link aan hem voor te stellen. Zodat de Dekuboom weet wie de uitverkorene is.

Maar dan als Link 17 is en Linkle 15 keert het Onheil terug en moet Link vechten. In het hele begin helpt Linkle hem maar dat duurt niet lang, want Link vertelt haar dat ze te veel voor hem betekent. En dat door hem te helpen, is zij nu ook in gevaar en dat wil hij niet.

Maar zij geloofd dat zij de ziel van de held mee draagt dus laat zich niet stoppen en gaat op haar manier ook helpen het onheil te verslaan.

Als link sterft en word ondergebracht in de tempel der wederopstanding, valt Linkle ook in een diepe slaap.

Linkle ontwaakt eerder dan haar oudere broer. Zij probeert Hyrule te redden, maar als zij al haar broers herinneringen terug heeft gevonden en Ganon wilt verslaan. Word zij ontvoerd en op gesloten om zo Link te dwingen niet te vechten. Maar als na 100 jaar in de tempel der wederopstanding Link eindelijk ontwaakt weet hij niks meer behalve zijn naam. Hij vecht ondanks alles tegen het onheil Ganon. Herovert zijn herinneringen die hij met Zelda heeft gemaakt en verslaat Ganon zijn Malice.

In eerste instantie verzwijgt Zelda Linkle. Wat niet weet wat niet deert toch? En Hyrule moet herbouwd worden. Maar na een tijdje ziet ze dat ondanks dat hij zijn zusje niet meer herinnert, hij iets lijkt te missen in zijn leven. Zij laat hem dan een oude vergeelde foto zien van zijn vader, zijn zusje en hem.

Link en Zelda bezoeken zijn huis in Hateno. Wat hij heeft terug gekocht na dat hij wakker werd in de tempel. Daar in een oud vergeten fotoboek vind hij een foto van hem en Linkle.

Hij zegt Zelda dat hij er van uit gaat, dat zijn vader en Linkle nu inmiddels wel zijn gestorven. Zelda weet natuurlijk ook niet dat Linkle nog leeft en zelfs niet eens ouder is geworden net als zij en Link. Maar na een bezoek aan de oude wijze Impa, word hem door haar kleindochter Paya verteld dat Linkle nog leeft en is ontvoerd door Ganon.

Woedend vertrekt Link naar de oude grotten die onder Hyrule liggen om zijn zusje te vinden. Zelda die verliefd is geworden op Link, voordat hij stierf. Wilt hem niet nog eens verliezen, dus gaat met hem mee.

Al snel vinden ze het lichaam van Ganondorf, wat in leven word gehouden door Malice. Hij doet er alles aan om Zelda en Link te dwarsbomen. Na een gevecht waarin Link bewusteloos raakt. Diep bedroefd en denkend dat Link wederom is gestorven, zweert Zelda Linkle te redden. Na een korte zoektocht weet Zelda Linkle te bevrijden. Ervan overtuigd dat ze gefaald heeft, brengt Zelda Linkle naar haar bewusteloze broer en smeekt Linkle haar te vergeven. Waarop Linkle haar broer in haar armen neemt en Zelda bijna volledig vergeeft.

Als Zelda en Linkle op het punt staan te vertrekken ontwaakt Link. Tot grote vreugde van Linkle en Zelda. Dodelijk verzwakt zweert Ganondorf dat hij terug zal keren om het leven van hun en hun na zaden te vernietigen. Gezamenlijk delen Link en Linkle de vernietigende klap uit aan Ganondorf. En brengen Zelda en Linkle de verzwakte Link terug naar Hyrule kasteel. Waar hij na een aantal maanden al weer de oude is. Link en zijn zusje zijn nu nog closer geworden doordat naast Zelda, Paya, Impa en Purah. Ze niemand meer hebben uit hun eigen tijd.

Linkle trouwt op haar 20e met een jonge sheikah, genaamd Daruk. Die vernoemd is naar de Goron uitverkorene die is gestorven tijdens de ramp met Ganon’s onheil. Link trouwt op zijn 21e met Zelda. Linkle krijgt een zoon die zij vernoemd naar haar broer Link. Link en Zelda krijgen 3 kinderen, een dochter die zij Linkle Zelda noemen vernoemd naar haar tante en moeder, een zoon die zij Roam Link noemen vernoemd naar zijn opa en vader en een dochter genaamd Mipha Urbosa vernoemd naar de 2 vrouwelijke uitverkorenen. Die hen bij stonden tijdens de ramp en dat met hun leven moesten betalen. Link en zijn zusje Linkle blijven erg close tot zij op een rijpe oude leeftijd sterven. Waarna de zoon van Link en Zelda en de zoon van Linkle het koninkrijk van Hyrule als prins en ridder beschermen. Met de hulp van de koningin Linkle Zelda en Princes Mipha Urbosa. Zodat Ganon niet nog eens kan toe slaan.

Het verhaal hierboven is technisch gezien een fan fiction met wat Canon (officiële verhaal lijn) er door heen gemixt. Maar dit is dus mijn theorie. Nogmaals in het kort, ik Jane denk dat Linkle het jongere zusje is van Link.

de 2 gele foto’s zijn afkomstig uit de Japanse versie van The Breath of the Wild masterworks. En zijn een geschrapt deel, wat eigenlijk in het spel hoorde, maar ze hadden er geen ruimte voor. Het verhaal om de foto’s heen heb ik verzonnen. Wel is het beschreven als Links familie.