Hier moet je een ijsblok optillen. Gebruik geen vuurwapens, dat kan het ijs laten smelten. Loop de trap op en vermijd het vuur. Nu kom je bij een grote muur van vuur, ik gooi altijd het blok ijs naar de andere kant van de ruimte en loop er achter aan. Er is ook een manier dat je het ijzeren blok gebruikt, om de vlammen te blokkeren met je magneet. Vergeet dan niet, het ijzeren blok terug te zetten in de lava. Gooi het ijs over de lava bak heen en spring op het ijzeren blok en ook naar de andere kant. Pak nu het ijzeren blok weer met je magneet en gebruik het om zo veel mogelijk vuur te blokkeren. Pak je blok ijs weer op en loop door, nu komt het vuur uit het plafond. Gooi het blok ijs door het vuur heen en gebruik het ijzeren blok om het boven je hoofd te houden, als schild tegen het vuur. Laat het ijzeren blok nu vallen en pak het ijsblok weer op. Loop de helling op en de deur naar de Monnik gaat open.