Je bent nu van de vergeten hoogvlakte af, maar wat nu? De oude man heeft vertelt waar je heen moet, maar waar is dat dan? Ik heb geen enkele kaart. Daarvoor moet je toren jagen, maar daar vertel ik hier! meer over. Ik wil je nu vertellen over de Sheikah Sensor. Deze activeert zo gauw je de eerste toren hebt gedaan in het koninkrijk Hyrule. Dit leid je in eerste instantie, alleen naar de tempels toe. Als er een in de buurt is, gaat de sensor zachtjes af. Hoe dichter je bij de Tempel bent, hoe harder de sensor geluid maakt. Als je de sensor update in het Hateno instituut doet, kun je ook dingen waar je een foto van maakt met de foto Rune selecteren om dit object te zoeken. Dit doe je door op X te drukken op de kaart, (dus eerst – dan X) selecteer dan het woord onder ”Tempels”. Selecteer daarna de foto die je wilt gebruiken en de sensor zal, als het object in de buurt is hetzelfde reageren als voorheen bij de Tempels. Wij persoonlijk weten de plekken te vinden van de meeste dingen die we nodig hebben, dus laten we de sensor op Tempels staan. Maar dat is een persoonlijke voorkeur.