Op de Switch zit de mogelijkheid om Amiibo te gebruiken. Amiibo heb je voor zover ik weet in 2 soorten. 1. De prijzige beeldjes die ook erg leuk zijn om neer te zetten. Deze beeldjes zijn niet allemaal makkelijk verkrijgbaar. 2. De minder dure kaartjes. In deze kaartjes zit dezelfde chip als in de onderkant van een beeldje maar deze kaartjes kun je makkelijk meenemen en zijn goedkoper. Op onze Links pagina vind je een link naar de kaartjes die wij gebruiken.

Het principe van Amiibo is heel simpel:

Zet in het opties menu van Breath of the Wild Amiibo aan. Het opties menu vind je op het scherm waar je ook je spel opslaat. vanuit je spel kom je daar met + en dan R.

Als Amiibo aanstaat zoek je een rustig plekje op in Hyrule. Selecteer op je linker Joy-Con met pijltje naar boven indrukken en dan bewegen met de rechter duimstick. Tot je het Amiibo logo tegenkomt. Heb je Amiibo geselecteerd, dan gebruik je L om Amiibo aan te zetten. Richt de witte cirkel op een vlak stuk grond en houd een Amiibo Beeldje of Kaartje op de rechter duimstick. (bij een pro controller die nfc leest zet je het beeld je of leg je het kaartje boven op de controller op het lege stuk tussen de knoppen) nu vallen er allerlei dingen naar beneden en een schatkist. de spullen raap je op en de kist open je. Zo heb je heel makkelijk etenswaren, edelstenen, wapens en kleding.