Wachters zijn metalen dingen die een beetje op een vierpotige spin lijken.

Ze zijn alleen een beetje erg dodelijk. Maar ze zijn zeker verslaanbaar.

De Geavanceerde Pijl is het makkelijkst, schiet er eentje in het oog van de Wachter en hij is dood. Heb je geen Geavanceerde Pijlen, niet getreurd. Ook met Bompijlen, IJspijlen, Electropijlen en zelfs met gewone pijlen is een Wachter te verslaan. Ga ergens staan dat de Wachter jou niet ziet en jij hem wel kan bereiken met je pijlen. De Wachters die je tegenkomt in de Tempels kun je ook gewoon met je zwaard of speer aan.

Voor de Wachters in de Tempels met Krachtmetingen, kun je alle wapens gebruiken. Per persoon is verschillend wat je het liefste gebruikt.

Buiten de Tempels heb je vijf verschillende soorten Wachters: Staande Wachters, Lopende Wachters en Vliegende Wachters, Wachters in een kracht meting of in de tempel en staande wachters die hun nek kunnen uit steken. Alle vijf even gevaarlijk.

Voor de geoefende speler die niet bang is om risico te lopen, Kun je de laser straal van de Wachter ook terugkaatsen met je schild. Dit is een kwestie van oefenen en is geen exacte wetenschap en als het mislukt sloopt de laser straal van de Wachter je schild dus heb genoeg schilden bij je als je dit gaat proberen.