Welkom Zelda Fans 🙂 Een kleine introductie. Wij zijn Jane en Anne en we zijn hier, om jou te helpen met The Legend of Zelda. We stellen ons hier even kort voor.


Jane

Ik speel al Zelda sinds ik een jaar of 4 ben, dat begon in 1991 toen ik een Nintendo Nes kreeg om me bezig te houden. Mijn moeder kocht er een paar spellen bij, waar onder de welbekende gouden cartridge van The Legend of Zelda 1 en de gouden cartridge van The Adventures of Link. Na jaren spelen ben ik wat je noemt, een “Wikipedia” en een TomTom voor de overworld van Hyrule. Van Zelda 1 natuurlijk.

In 2008 kwam ik naast Anne wonen en zij had al een Wii waar zij Twilight Princess en Skyward Sword op had. Deze 2 heb ik zelf nog niet volledig uit gespeeld maar dat komt nog wel en wie weet doen we dat wel met zijn allen. In 2018 wist ik eindelijk een Nintendo Switch te kopen met daarbij natuurlijk Breath of the Wild. Dit spel heb ik inmiddels al een keer of 6 uit gespeeld, kan er geen genoeg van krijgen. Maar als we vast zaten ontdekten we dat er eigenlijk geen Nederlandstalige hulp was.

Nu ben ik vloeiend in het Engels en vind je daarvoor genoeg hulp. Zo hebben we veel van wat wij weten van Breath of the Wild en Links Awakening geleerd van Austin John Plays hij is heel goed en grappig.

Als je zijn Tutorials wilt bekijken bezoek dan deze link. https://www.youtube.com/user/HoustDark4life

Maar omdat hij Amerikaans is, besloten wij een tips en tricks Blog te beginnen in het Nederlands. Wij zullen je helpen met zoveel mogelijk Zelda spellen.Anne

Ik speel Zelda iets korter, tijdens een bezoek aan een nicht van me toen we allebei nog best jong waren liet zij mij kennis maken met de GameCube. Daarop natuurlijk Zelda, te weten de Wind Waker. Ik ben niet vloeiend in het Engels en had het dus lastig om Walktroughs in het Engels te begrijpen. In 2008 ontmoette ik Jane die in het appartement naast mij kwam wonen. Zij liet mij kennis maken met haar Nintendo Nes en met haar lievelingsspellen The Legend of Zelda en The Adventures of Link. Al snel liet ik haar kennis maken met mijn eerste console. de Wii en kocht ik Twilight Princess en Skyward Sword. Ik leerde al snel de spellen goed genoeg kennen om te kunnen spelen (met hulp van Jane hoor, die is er zo in geoefend). In 2019 kon ik eindelijk mijn Switch kopen en ook natuurlijk gelijk Breath of the Wild en bijbehorende uitbreidingen. Een paar weken geleden kocht ik Links Awakening voor de Switch (die Jane natuurlijk al heeft uit gespeeld die heeft te veel tijd echt waar). Nadat we wat tips & tricks voor een vriendin van mij hadden opgeschreven, besloten wij dat we meer mensen wilde helpen met deze kennis en zo werd ons blog gevormd.Het spelen van Breath of the Wild wakkerde aan dat wij elke Zelda die er bestaat in Europa, in ons bezit willen hebben. Inmiddels is onze gezamenlijke Zelda familie best groot. Wij hebben nu:

The Legend of Zelda (Zelda 1)

The Adventures of Link (Zelda 2)

Ocarina of Time

Majora’s Mask

The Wind Waker

Twilight Princess Wii

Skyward Sword

Breath of the Wild + uitbreidingen.

Links Awakening (voor de Switch)

A Link to the Past (SNES online op de Switch).

Spirit Tracks

Phantom Hourglass

Twilight Princess GameCube/Wii u versie

Minish Cap

Four Swords

Hyrule Warriors: Age of Calamity

Skyward sword HD (switch natuulijk) (In pre order) 

En van de spin-offs bezitten we:

Links Crossbow Training

Hyrule Warriors (Definitive editie)

En aangezien Link voorkomt in Smash Bro’s en Mario Kart 8 hebben we die ook maar.

Een kleine kanttekening is. Al onze tips voor Breath of the wild zijn inclusief de uitbreidingen. We weten niet welke dingen er bij de uitbreidingen horen en welke alleen bij het basis spel.