Door het spel heen verdien je staffen. Je hebt de Vuur staf de Elektro staf de Ijs staf. Deze krijg je als je voor de eerste keer een wizrobe verslaat van dat element. Van af nu kun je je staffen gebruiken door op L te drukken en in gedrukt te houden, dan Y X of A in te drukken dan komt zie een kokertje van het element. Blouw voor ijs Geel voor elektra en Rood voor vuur. Deze kun je met je linker duim stick onder een vijand zetten door dan op A te drukken om te activeren. Je kan ze maar een paar keer gebruiken dat zie je aan het gekleurde streepje onder de staf als je hem gaat pakken. Hoe voller het streepje hoe vaker je hem kan gebruiken. Is de staf iets minder licht dan is hij leeg. Je kunt hem weer vullen door een wizrobe te verslaan en door de gekleurde ballen die hij achter laat te lopen. Veel Succes en voor al veel plezier.