Zo als altijd geef ik jullie hier een spoiler waarschuwing. en wil ik jullie er op wijzen dat het meeste van dit verhaal is verzonnen.

#1 Wat weten we van Link?

eigenlijk het zelfde als dat we in het begin van breath of the wild van hem weten. hij is een ridder. hij is dapper. hij volgt zijn vaders voetsporen. en dat hij uitverkoren word tot bodyguard van Zelda tot dat hij het Meesterzwaard in bezit krijgt en de held word.

#2 Wat betekent Age of calamity 

dit is een ‘Wat als’ verhaal. ik denk zelf dat Age of calamity weer voor een splitsing in de tijdlijn gaat zorgen maar dit weet ik niet zeker. wat ik wel zeker weet is dat het verhaal het zo genoemde Canon is. of weel officieel deel van de tijd lijn. 

#3 hoe maak ik hier nu een verhaal van?

nou lees maar.

de kleine Link groeit op in hateno samen met zijn ouders Link Sr de held van Hyrule warriows definete edition. zijn moeder Malon en zusje Linkle (Linkle was geplant maar ze is geschrapt. je kan haar nog wel vinden in de japanse masterworks) als Link 15 is word hij naar de Ridder acedemie gestuurt van hyrule. net als zijn vader voor hem dat had gedaan. op dat moment woont link in het kasteel dorp

Link leert snel en als nel is hij een van de top ridders in zijn klas. op een mooie dag spreekt de koning zijn soldaten toe over een voorspelling die lang geleden is gemaakt. dat Ganon terug zal keren vertelt koning Roam ook dat de hordes vijanden maar zelden zo erg geweest zijn als nu. en hij stuurt zijn soldaten er op af om hyrule veld schoon te vegen. 

 

als tijdens het gevecht Link de beste vriendin van Prinses Zelda Impa wat Klunzig zichzelf en belangrijker nog de Shikah steen in veiligheid wilt brengen en Link haar te hulp schiet komen ze een klein wachtertje tegen. (hier waren de wachters nog goed!!) dit kleine wachtertje activeert de shikah steen. wat wij eigenlijk veel later zullen leren is dit terreko (like the rose of terreko! OOPS SORRY PADDY! dat is jericho mooi nummer kijk maar is klik op de verkleurde letters 🙂 ) is.

terreko is terug gekeerd uit een wereld aar Ganon inderdaad is terug gekeerd en de grote ramp veroorzaakt (Breath of the wild). samen met Impa en Link Rijst Zelda naar het Akkala instutuut ( wat die (…) ons vier jaar laat uit spreken als ak-kala en besluit nu in eens er Akka-la van te maken) om daar Robbie en Purah ( wat wij ook 4 jaat uit spraken als Pu-ra en nu is het in eens puh-rah bedankt he miamoto!!)   te ontmoetten een koppel geleerde met een gezonde gekte en hun te vragen om hun expertise (nou ja net nog gezonde gekte) 

maar ook dit is een gevaarlijke reis waar in eens een wacter zich tegen ze keert.  met de hulp van terreko weten Impa en Link ze de corrupte wachter te verslaan. en vervolgen ze hun weg veilig naar het Akkala intituut. 

ze ontmoetten al snel Robbie (wacht op gitaar geluid) die met wat shikah tech terrako zijn geheugen weet open te breken. en dus meer informtie over hem weet te krijgen, dit stuurt hij naar de shikah steen en ontmoetten we al heel snel Purah.

Purah is net zo’n lekkere excentriekeling als Robbie (Klikkie!!!) zij laat Zelda wat schokkende foto,s zien van een wereld die door ganon is verwoest. ( Breath of the wild) Zelda zweert dat ze dit niet zal laten gebeuren (met andere woorden laat iedereen voor haar vechten en doet zelf vrij weinig. neeeeeh ik heb geen haat gevoelens voor Zelda.)

(omg Link in zn blote onderbroek :O )

                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

als ze terug keren bij Hyrule kasteel en ze alles vertelt besluiten ze om 4 uitverkorenen te vragen om de Titanen te besturen daruk van de Gorons. revalli ( ook wel Ravioli genoemd) van de Rito Urbosa van de Gerudo en Mipha van de Zora. samen met Impa en Link gaat zij de Uitverkorenen bezoekken om het hen te vragen. Link is inmiddels gepromoveert tot Lijfwacht (bodyguard) van Zelda ( arme jonge je hebt je handen vol). ze slagen er in om de 4 uitverkorenen te overtuigen om de titanen te besturen en zo te proberen de grote ramp te voorkomen. 

in deze tijd ziet Link zijn zusje weinig en vind dit heel erg. hij was altijd heel Close met zijn zusje en nu heeft hij haar al bijna 2 jaar niet gezien.  in een kleine vakantie keert Link ook weer terug naar Hateno. daar leert hij dat zijn moeder Malon gestorven is tijdens een aanval van Lizalfos op het Dorp Hateno. Link Sr en de dorpelingen konden het dorp redden maar een paar mensen waar onder dus ook Malon zijn gesneuveld. rouwend zweert Link dat hij de grote ramp zal voorkomen zo dat hij zijn Zusje en vader niet hoeft te verliezen.

Link keert terug naar zijn trainingen. daar vertelt hij Mipha de Zora prinses over de dood  van zijn moeder Mipha die al sinds haar jeugd goed bevriend is met Link ( en eigenlijk veel meer voor hem voeld) troost hem en zegt hem dat er 1 manier is om zijn moeder te wreken.en wel door te vechten. en er alles aan te doen om Hyrule te behoedden voor de grote ramp.

na een intensive training gaan ze naar de Deku boom om advies te vragen omdat de de gene met het bloed van de held nog niet aan ze is verschenen (jawel hoor sukkels hij heet Link en staat naast jullie). als het verdwaalwoud door Malice is over genomen ( ik weet het het zijn poellen van haat maar ik ken het nou eenmaal als Malice of boos paars spul) krijgen zij hulp van een vreemde bos bewoner genaamd Hestu. een kind achtig wezen. hij is een van de Koroks. de kind ziellen  van het verdwaalwoud. hij is buiten Krorok woud gesloten en Link en de uitverkorenen helpen hem terug te komen en het bos te verlossen van Mallice.

hij lijd ze daarna naar de Deku boom. daar komen ze oog in oog met een
volgeling van Ganon die in tegenstelling tot hen wel de grote ramp door
wilt zien gaan. hij maakt door magie 4 malice uitverkorenen om Link te
verslaan. als link na een zwaar gevecht  zijn vertrouwde
zwaard breekt.  Daar door Richten de Malice uitverkorenen  zich op Zelda. In zijn wahoop om Zelda te redden otwaakt de held in hem en herkent hetMeesterzwaard hem. deze begint licht te geven en Link trekt het snel en verslaat de Malice uit verkorenen.

 

van af nu is het alle zeilen bij zetten. Link is de uitverkoren held die ze al die tijd al zochten ( heb ik ook geen seconde aan getwijfeld jullie wel?) Link, Zelda en de andere uitverkorenen keren terug naar Hyrule kasteel. waar het al heel snel mis gaat. de koning red hem en zelda en hij zegt de Jonge Link. “jij bent de ridder van Prinses zelda ik vertrouw er op dat jij je plicht kent.” waarop Link reageert en Zela het kasteel uitleid. als de wachter weer ontwaakt spreekt de koning “Mjn dochter. bescherm haar”dit lijken de laatste woorden van Koning Roam. ook de titanen lijken verloren. was het dan allemaal zo als wij vreesden? de al verloren strijd voor dat wij er aan begonnen?  (spoilers van af hier)

Nee! door 4 vrienden van de toekomst te weten Yunobo de klein zoon van Daruk Teba een Rito krijger. Riyu de klein dochter van Urbosa. en Sidon  het jongere broertje van Mipha. zij en Link slagen er in om de titanen terug te krijgen van Ganon. en samen bestormen ze het kasteel. hier, door Malice verliezen ze terakko. (die dus nu COMPLEET je hart breekt want geef toe stiekem was je al aan hem gehecht. geef het maar toe! wij wel in iedergeval.) Link moet nu het hoofd bieden aan niemand minder dan Ganon zelf. zonder al te veel in details te treden  NATUURLIJK LUKT HEM DAT. 

hier na leren ze dat De koning nog leefd. maar wel zijn ze Terreko verloren.  na wat zoekken slagen ze er in terrako weer te repareren. want wat uiteindelijk blijkt is dat Zelda Terrako zelf heeft gebouwd. de grote ramp is voorkomen. Teba, Yunobo, Sidon en Riyu keren terug naar hun tijd die hopelijk voor hun vrediger is dan breath of the wild. Link keert terug naar Hateno en word herenigt met zijn Zusje en zijn vader. zijn gevoellens voor zijn beste vriendin Mipha monden uit to veel meer

na dat Link om de hand van Mipha vraagt bij de Koning van de zoras
krijgt hij zijn zegen. ook de vader van Link geeft zijn zegen aan het
stel en al snel trouwen Link en Mipha

 

 

Ze krijgen een zoon die zij  (verassing!!!) Link noemen. de nieuwe jonge link is in uiterlijk voledig Hylian. maar kan zwemmen als een zora en heeft een speciale kracht om door solide objecten te kunnen komen door te veranderen in een druppel water.  en zal op zijn beurt Hyrule moeten beschermen maar dat verhaal vertel ik jullie in 2022 (als het uberhoubt klopt hoor dat is mijn interpetatie van de 2e breath 2 trailer)