ik (Jane) heb besloten dat ik ook een paar wat je Fan fictions kan noemen te starten over ons vriendinnetje Linkle. ik neem alleen hier de nieuwe spellen (Hyrule warrios definitivbe editie om dat ze daar werkelijk in zit. Breath of the wild om dat we haar mod daar in gebruiken. en Age of Calamity mischien in de toekomst ook breath of the wild 2 maar daar moet ik eerst zelf het verhaal van proeven.)

#1 Wie is Linkle? en wat weten we van haar?

Linkle is een meisje wat we leren kennen in Hyrule warriors Definitive editie. Ze lijkt zo op Link. Uit de Masterworks  komt naar voren dat ze haar hadden geplant als het kleine zusje van Link.  Dus zo zien wij haar ook

 

 

 

 

 

 

 

 

# Haar verhaal van Age of Calamity

Linkle woont in Hateno samen met haar Moeder Malon haar vader Link Sr en haar 2 jaar oudere broer Link Jr. Ze is erg close met haar broer en ouders. Hyrule gaat gebukt onder een voorspelling dat de gevreesde Ganondorf zal terug keren naar het nu nog vredige Hyrule. Link Sr die in het verleden Hyrule gered heeft van Sia en Ganon weet dat dit best nog wel eens kan gebeuren. Dus tot Linkle,s grote verdried schrijft hij haar geliefde broer Link Jr in voor de ridder opleiding en moet hij verhuizen naar het Kasteel dorp als hij 15 is. Linkle dan 13 jaar oud mist haar broer gelijk vreselijk. Maar het leven gaat verder. Linkle moet haar school af maken en kijken wat ze met haar leven wilt gaan doen. (wij gaan er van uit dat hyrule wel scholen heeft) Maar als Linkle  14 is gebeurd er iets freselijks

 

 

Een groep lisalfo,s dringt Hateno binnen en vallen de bewoners aan. Waaronder ook natuurlijk Malon en Linkle. Als Malon Linkle naar achter duwd om haar te beschermen word zij zelf aan gevallen. Link Sr die zijn oude Spullen heeft gepakt en naar zijn vrouw en dochter toe snelt moet toe kijken hoe zijn geliefde vrouw door de Lisalfo,s word vermoord. Alles wat hij nu nog kan is zijn dochter beschermen.(ik hoor een molly wemel NOT MY DAUGTHER YOU BITCH) Hij weet de Lisalfo,s weg te houden bij Linkle en met de hulp van een paar dorpelingen weet hij Hateno te bevrijden. Naast Malon sterft ook een van de andere bewoners van Hateno. Bedroefd keert Link Sr terug naar zijn huis met zijn dochter en begraaft Malon in de tuin van zijn huis en plant een boom als gedenk teken. Nu mist Linkle haar broer nog veel meer. en is bang om hem ook te verliezen

 

 

Als na dat de Titanen zijn geactiveert Link Jr terug keert voor een vakantie verteld Linkle hem over de dood van hun moeder. Link weet zijn zusje te troosten ook al breekt zijn jgen hart na het horen van dit nieuws. Maar Link is nou een maal een kind van zijn vader. Hij geeft meer om iedereen om zich heen dan om zich zelf. Na zijn vakantie keert Link terug naar zijn opleiding en natuurlijk ook het front. Dit vind Linkle heel erg moeilijk. Ze is trots op haar broer maar ondertussen ook verschrikkelijk  bang om hem ook te verliezen. De terug keer van Ganondorf lijkt inmiddels nog maar een kwestie van tijd te zijn. Toch keert Linkle terug naar school en maakt haar school ook af. Ze begint als leerling (stagiere) in de winkel vlak bij haar huis als ze 15 is  lijkt haar grootste angst waarheid te worden. Ganon keert terug als groot kwaad. (ook wel boos paars spul) en de Wachters en Titanen die Link veilig zouden moeten houden worden door hem over genomen. Zonder nieuws van haar broer vreest Linkle het ergste. Als er door hyrule heen het gerucht gaat dat de koning gesneuveld is en dat van Zelda en haar ridder geen enkel spoor is. Vreest Linkle het ergste maar dan geberud er iets. De Titanen lijken een voor een terug te keren naar hun kant. Na nog een paar weken lijkt hyrule het gevecht met Ganon ook te winnen. In het koninkrijk hoort ze geruchten dat Zelda haar bodyguard de gene is die het tij keert. Daardoor krijgt Linkle weer hoop dat ze haar broer terug zal zien. Als na alles weer rustig lijkt de verhalen naar buiten komen dat wezens uit de toekomst Link en Zelda hebben bij gestaan om hyrule te redden wilt Linkle nog maar 1 ding. Haar broer zien. gelukkig hoeven zij en Link Sr niet heel lang meer te wachten

 

 

Link keert namelijk wel wat gehavend maar veilig terug naar Hateno. Linkle is dol gelukkig. Het land is weer vredig en haar broer is veilig terug. Hij neemd haar mee naar de zoras en daarna naar Kakariko waar ze de zoon van Impa leert kennen. Waar zij uit eindelijk mee trouwt, en krijgt 2  dochters die zij Paya en Linkle noemt dus lijkt het eind goed al goed maar ja het is The legend of Zelda ga daar dus ook maar niet van uit. 🙂