Ik ga een serie maken over wat ik denk dat Link zijn verhaal is in een specifiek spel vandaag is dat Twilight Princess ik maak er een verhaaltje van zo als “Wie is Linkle Een deel van wat ik van Link weet en een deel verzonnen. Ik ben namelijk in mijn andere vrije tijd een schrijver (ben je nieuwsgierig wat jullie dyslectische webdesigner schrijft “klik hier Pas wel op het meeste is Engels. Omdat ik dat nou eenmaal beter begrijp schrijvend.)

Maar laat ik is beginnen.

Link uit Twilight Princess

#1 Wat wij van hem weten.

We ontmoeten Link in het dorpje Ordon in de provincie van Ordona.

Hij en Rusl zitten bij de bron vlak bij Links huis. Hij verteld ons over wat het droeve gevoel betekent tijdens het uur van Twilight (De schemering). Hij vraagt onze nog wel heel jonge Link of hij naar het kasteel in Hyrule wilt gaan om iets af te leveren. Als hij toezegt leren we al snel door een paar filmpjes dat Link een geitenhoeder is. In ieder geval het hulpje van de geitenhoeder, die beter is dan de geitenhoeder zelf. En Link heeft een warme misschien zelfs romantische relatie met Ilja de dochter van de burgemeester. Wat we nog meer van hem weten is dat deze Link komt uit de kind tijd tijdlijn.

#2 wat we weten van zijn achtergrond

Deze Link is een rechtstreekse afstammeling van de Link uit Ocarina of Time. Wie zijn moeder is weten we officieel niet. Al heb ik daar mijn ideeën over en zal ik jullie dat zo, in mijn eigen kijk op zijn achtergrond vertellen. Meer weten we eigenlijk niet over hem.

#3 Wat denk ik van zijn achtergrond

Ik duik nu iets meer de diepte in met het verhaaltje hieronder.

We gaan even terug in de tijd met het verhaal van Link Sr.(na Ocarina of Time en Majora’s Mask)

We beginnen met Link sr. die na zijn zoek tocht naar de fee Navi (je weet wel dat rot beest uit Ocarina of Time ‘Hey Listen”)(Majora’s Mask) terug keert naar een Hyrule in zware tijden, hij keert terug naar het Korok woud en de Kokiri waar hij niet meer past omdat hij inmiddels is opgegroeid. Saria zijn beste vriendinnetje is een Sage geworden. Gebroken doolt de nu zwervende Link tussen het Korok woud en het Hyrule kasteel dorp. Hij word niet herinnerd als de held des tijds die hij eigenlijk is. Hij her ontmoet al snel Malon de dochter van de boer Talon. Als kind waren ze al vrienden en noemde ze hem de Fee jongen. Maar nu op de leeftijd van bijna 18 worden ze verliefd.

Al snel als de twee jonge geliefde volwassen zijn trouwen ze.

Niet veel later raakt Malon zwanger, ondertussen is Link al een ridder in het Hyliaanse leger.

Malon bevalt van een zoon Link Jr. hier begint ons verhaal over de Link van Twilight Princess

Het eerste jaar van onze jonge nieuwe held lijkt ideaal. Zijn ouders zijn dol op elkaar en door dat ze op de Lon Lon ranch wonen hebben ze genoeg te eten en te drinken. Link Sr. verdiend goed met zijn baan als Ridder. Maar dan slaat het noodlot toe, er breekt een oorlog uit en Link sr. stuurt zijn vrouw en kind weg om hen te beschermen.

Al wilt Malon niet, luistert ze naar haar echtgenoot en vlucht samen met haar zoon naar Ordona. Waar zij een klein huisje betrekt in het dorp Ordon. Al gauw sterft haar vader Talon op een mooie leeftijd, snel na het sterven van haar vader leert Malon dat haar Link heldhaftig is gesneuveld in de oorlog. Zo goed en kwaad als ze kan voed ze de kleine Link op.

Maar het verdriet door het verlies van haar man is te groot en Malon sterft jong door een gebroken hart en laat de nog onvolwassen Link alleen achter.

Ook al is de oorlog nu voorbij, de nog heel jonge Link staat er nu alleen voor. De mensen in het dorp Ordon ontfermen zich over de jonge wees en voeden hem op zo als zijn moeder had gewild als een geitenhoeder. Niet als een Ridder, want dan loopt hij het risico. Om net als zijn vader te sneuvelen in de strijd. Link groeit redelijk gelukkig op dankzij de bewoners in het dorp Ordon. Hij vind veel troost bij zijn beste vriendin Ilia

De nu 17 jarige Link is gelukkig in zijn leven als geitenhoeder. De kinderen die nu in Ordon leven kijken naar hem op en Ilia lijkt zijn gevoelens te delen. Op een dag als hij met zijn pony Epona en zijn Mentor Rusl, bij de bron in het bos achter zijn huis. Het heeft over wat de Schemering betekent vraagt Rusl hem iets te brengen naar het kasteel in Hyrule. Dit doet Rusl voor 2 redenen. Zijn vrouw is hoog zwanger van hun 2e kind en wilt daar voor zorgen en hij weet dat Link geboren is op de Lon Lon ranch. Dus wil hij Link zonder hem dat te vertellen, terug brengen naar waar hij vandaan komt.

Maar dan gaat het mis. Slechts 1 dag na dat hij ja heeft gezegd, tegen de taak om iets naar het kasteel te brengen. Worden alle kinderen uit Ordon ontvoert en als of dat nog niet genoeg is, word ook zijn beste vriendin Ilia mee genomen. Hij wilde er iets tegen doen, maar de Boblins die de kinderen en Ilia ontvoeren slaan hem bewusteloos. Hij is tenslotte geen Ridder.

Als hij weer ontwaakt (al weet hij niet hoelang het geleden is, dat de kinderen mee zijn genomen) rent hij de brug over, om een vreemde donkere poort te vinden en lijkt het dat zijn pad is geblokkeerd. Maar dan word hij door de poort heen getrokken door een donkere hand. Waar hij al snel veranderd in een wolf met blauwe ogen.

In deze vorm word hij gevangen genomen door kwaadaardig geworden Twili. (het schemer volk) Hij word wakker in een kerker en zit vast gekend aan de grond in zijn wolf vorm. Al gauw komt hij in de cel een raar klein wezentje tegen.

Dit wezentje is Midna en zij helpt Wolf Link te ontsnappen uit zijn cel Ze brengt hem uit eindelijk bij Zelda, want de cel waarin hij werd vast gehouden was in de kerkers van Kasteel Hyrule. Samen gaan ze verder om Hyrule van de eeuwige schemering te redden. En daarbij ook de kinderen en Ilia.

Al ziet Midna Link eerst als haar slaaf, ontwikkelt zich een warme vriendschap tussen Midna en Link. Zelfs als Link weer terug veranderd naar zijn menselijke vorm. Als Midna door toedoen van Zant, de slechterik van dit verhaal bijna sterft. Brengt hij in zijn Wolf vorm Midna heel snel naar Zelda, die haar weet te redden door zichzelf op te offeren. (eindelijk iets goeds wat ze doet) Midna en Link gaan snel naar de geweide grond, om de vloek op Link op te heffen en hem weer menselijk te maken. Samen besluiten ze Zant te verslaan.

Onderweg komt Link af en toe een gouden Wolf tegen, die veranderd in een skelet achtige Hylian die hem een paar dingen leert.

Deze is ook wel bekent als De Helden Schim. ( The Hero Shade)

Hij leert Link 7 vaardigheden die hem de held zullen maken, die hij geboren was om te worden. Na de laatste vaardigheid verklapt De Helden Schim eindelijk zijn identiteit.

Hij is namelijk niemand minder dan Link zijn gesneuvelde vader. Link Sr. en nu hij zijn zoon zijn vaardigheden heeft geleerd, kan hij eindelijk rusten en zich verenigen met de ziel van zijn geliefde Malon.

Na een zwaar gevecht tegen Zant leren Midna en Link, dat niet Zant maar Ganondorf achter de eeuwige schemering zit. Samen bevechten ze hem en word Midna weer haar mooie zelf. En vertelt ze Link eindelijk dat niet Zelda maar zij, Midna de Schemerprinses is en de werkelijke leider van de Twilli.

Link en Midna worden verliefd. Maar na een korte liefdes affaire weet Midna eigenlijk dat ze niet in het rijk van het licht hoort. Zij verlaat Link door de spiegel der Schemering te vernietigen waardoor ze hem nooit meer zal zien.

Wat Midna nog niet weet als ze Link verlaat, is dat zij in verwachting is van het kind van Link.

een dochter die zij Midna Linkle (de Schemer Linkle)noemt.

Inmiddels zijn de kinderen en Ilia weer in Ordon en vertrekt Link ook weer terug naar het dorp waar hij is opgegroeid. De relatie met Ilia groeit en uit eindelijk trouwen Link en Ilia om op hun beurt een zoon te krijgen die traditie getrouw Link Jr. word genoemd.